fbpx Mimo Šahinpašić za nekoliko mjeseci ide na retransplantaciju bubrega u Francusku

Mimo Šahinpašić za nekoliko mjeseci ide na retransplantaciju bubrega u Francusku

Home

Mimo Šahinpašić za nekoliko mjeseci ide na retransplantaciju bubrega u Francusku


Novinar i urednik OBN televizije Mimo Šahinpašić još uvijek je na Klinici za nefrologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Novac za transplantaciju je prikupljen, ali su ljekari iz francuskog Grenoblea, u kojem će biti izvršena transplantacija, poručili kako je potrebno sačekati još nekoliko mjeseci do operacije da bi bila uspješna.

Kako nam je rekao Almir Ćehajić Batko, šef tima za transplantaciju je, kada su odnijeli sve nalaze, kazao kako će transplantacija biti izvršena, ali da moraju biti pametni, jer je nivo Miminih senzibilisanih antitijela trenutno visok.

"Retransplantacija je vrlo komplikovana, ali će biti izvedena za nekoliko mjeseci. Mimo je to dobro prihvatio. Trenutni parametri pokazuju da nije u životnoj opasnosti. Moramo biti pametni da ne ugrozimo retransplantaciju, odnosno da njegovo tijelo ne odbaci organ", rekao je Batko.

Šahinšpašić bi uskoro trebao biti prebačen u Grenoble na pripreme, a trenutno se dobro osjeća.

Podsjetimo, nakon transplantacije koja je obavljena prije skoro 17 godina, Mimi je nedavno iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega. Pokrenuta je akcija za prikupljanje sredstava kojoj su se priključili mnogobrojni građani, firme, ustanove, udruženja i poznate ličnosti.

 

(Izvor: Klix.ba)

Tagovi
Objavio: Čet, 15/06/2017 - 10:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top