Ministar Adnan Alagić podržao projekat učenica Srednje medicinske škole Bihać

BIHAC
Dana 21.2.2020. godine ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Adnan Alagić u okviru implementacije projekta „Ja građanin” primio je učenice Srednje medicinske škole iz Bihaća, Sabinu Hujić, Mersinu Ćatić i Dženanu Halilagić, koje u okviru navedenog provode istraživanja za svoj projekat pod nazivom: “Zemlja daruje kad um caruje”.

Projekat „Zemlja daruje kad um caruje” provodi se pod pokroviteljstvom Civitasa -Obrazovnog centra za demokraciju i ljudska prava koji je dio globalne mreže koja podržava učenike u građanskom aktivizmu.

U okviru projekta “Zemlja daruje kad um caruje” učenice Srednje medicinske škole iz Bihaća interesovalo je koji su to projekti koje implementira Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, a čija je svrha unapređenje stanja okoliša, zatim da li se za ove svrhe planiraju potrebna financijska sredstva, te na kraju na koji način građani i javnost uopće može aplicirati kako bi pojedini projekti bili prihvaćeni od strane ovog Ministarstva ili drugih nivoa vlasti.

Ministar Adnan Alagić podržao je navedeni projekat i izrazio zadovoljstvo činjenicom da mladi ljudi žele biti informirani i odgovorni, da se žele uključiti u rješavanje problema koji se tiču svih nas, te uzimajući u obzir da je projekat takmičarskog karaktera, poželio im što bolje rezultate istraživanja.