U naselju Miostrah realiziraju se vrijedni i značajni projekti

Završetak radova na rekonstrukciji puta u naselju Jašaragići, uspostava preklopne stanice za vodovodnu mrežu i početak radova na izgradnji puta od Miostraha do obale Une, projekti su koje je danas obišao i gradonačelnik Cazina, Nermin Ogrešević.

480 metara novoasfaltiranog puta kroz naselje Jašaragići projekat je vrijedan 75.000 konvertibilnih maraka, dok je uspostava preklopne stanice za vodovodnu mrežu koštala 10.000 maraka i s ovim projektom je riješen problem nedostatnog pritiska vode u naselju Handanagići.

Image

Od posebne važnosti je projekat izgradnje puta ka obali rijeke Une. Naime, od naselja Miostrah do lijeve obale Une do sada je vodila uska i vrlo strma staza koja će, po završetku planiranih radova, biti pretvorena u funkcionalan lokalni put koje će puno značiti ne samo za mještane Miostraha nego i za sve rekreativce, ljubitelje prirode i turiste. Već u prvoj fazi građevinskih radova urađeno je značajno proširenje od 4 metra, a u nastavku slijedi prikupljanje potrebne dokumentacije i završetak svih radova na dužini puta od 3 kilometra.