Miran period bilježe službenici Policijske stanice i pripadnici Vatrogasne jedinice Velika Kladuša

sa

Zdravstvenu pomoć u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša u protekom periodu potražilo je 45 pacijenata, od kojih je troje upućeno na dalje liječenje u KB Bihać. Dežurne doktorice bile su Arnela Čokić i Ajla Husić.

 Miran period bilježe službenici Policijske stanice i pripadnici Vatrogasne jedinice Velika Kladuša.

 Kako nas jutros informišu iz nadležnih preduzeća, bez problema u snabdijevanju električnom energijom i isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

 Na dionicama u višim predjelima na kolovozu mjestimično ima snijega i poledice. Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni, povremeno je moguć slab snijeg ili susnježica. U Hercegovini nešto manje oblačnosti, a poslije podne uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu do 12 stepeni.

Nestabilno vrijeme, praćeno padavinama, uzrokovaće izraženije poteškoće kod hroničnih bolesnika. Pojačan osjet hladnoće, usljed snijega, nižih temperatura i većeg sadržaja vlage u zraku, mogao bi loše djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare. Neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te umanjiti aktivnosti. U Hercegovini malo ugodnije, pri tome još uvijek neuobičajeno hladno, što bi također povremeno moglo dovesti do jačanja tegoba kod meteoropata.