Mirelu Čavajdu odbila bolnica iz Zagreba, prekid trudnoće će ipak obaviti u Sloveniji

23232323
Hrvatski portal Index.hr prenio je kako će Mirela Čavajda, trudnica čiji je slučaj potresao region, prekid trudnoće ipak obaviti u Sloveniji jer je bolnica u Petrovoj u Zagrebu odbila zahtjev za pobačaj.

Premda je ministar zdravstva Vili Beroš jučer potvrdio da je Čavajdi odlukom drugostepene komisije dozvoljen prekid trudnoće u Hrvatskoj - bolnica kojoj se obratila odbila je to izvršiti.

Bolnica u Petrovoj na zahtjev je odgovorila negativno, te su saopćili kako Čavajdi nisu u mogućnosti pružiti zdravstvenu skrb prema odluci drugostepene komisije i odredbama zakona koji reguliše prekid trudnoće, prenosi Index.hr.

S obzirom na hitnost situacije u kojoj se nalazi, Mirela se za postupak prekida trudnoće odlučila obratiti kliničkoj bolnici u Ljubljani.

Čavajda se jutros povodom cjelokupne situacije obratila javnosti u otvorenom pismu.

"Moj sine, Moj Grga. Pišem im ovo pismo, da razumiju. Imam im potrebu reći što ti i ja odavno znamo. Kao majka jednog sinčića za kojeg živim i noseći tebe ovih 6 mjeseci ispod srca mogu iskreno reći vi ste svjetlo i bit mog života. Nema ničega iznad toga. Zato smo suprug i ja toliko i htjeli sinu podariti bracu ili seku", kazala je Čavajda na početku pisma.

Mirela je u pismu opisala iskustva pregleda koje je obavljala kod ginekologa te kako je time shvatila sve mane hrvatskog zdravstvenog sistema.

Podsjećamo, konzilij ljekara u Sloveniji nakon analize cjelokupne dokumentacije i slučaja još prije dva dana odobrio je trudnici prekid trudnoće.

 

Foto : Index.hr