Relativno mirna noć u gradu Cazinu, doktori imali 56 intervencija

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 0 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u blagom padu i iznosi 111,00 cm.

Policijska stanica Cazin i Vatrogasna jedinica imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 56 pacijenata, dok sanitet nije korišten.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova dana 21.03.2019. doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

10:00-11:00 sati: Glogovac, Silići, Gnjilavac, Srbljani, Sedra,  Ostrožac, Prošići, Polje;

11:00-12:00 sati: Ljubijankići, Ljubijankići-Vodovod, Kržalići, Koprivna, Gornja Koprivna, Donja Koprivna, Toromani, Bečići, Suljići, Mrtolozi-Duratovići i Mizići;

12:00-13:00 sati: Mala Lisa, Incel 1 i 2;

13:00-14:00 sati: Ćuprija-Škola, Osmanagići, Mala Lisa 2, Hasan Brkić;

14:00-14:10 i 15:00-15:10 sati: Gornji Grad, Alinac, Klen, Japića Brdo, Kolišta, Dvorana, Mlin, Hotel, Puškari, Klupe, Klisa, Dom Zdravlja, Žegar, Hairlahovića brdo, Gečeti, bolnica, Alagića ograde, Cazinka, Robna kuća, Centar, Bašče, Strane, Lamela 1, Pajića potok, Karaula, Selište, Džehveruša, Mahmutovići, Muhadžeri, Mahmutovića bazen, Brezova Kosa, GSM TAHIROVIĆI, Jusin Put, Šišići, Hadžići, Spahići, Skovi, MEDIK-Skokovi, Hadžići-Vodovod;

14:00-15:00 sati: Šturlićka Platnica, Liskovac, Skakići, Hadžići-Ćatići, Krakača-Vodovod, Krakača, Škrgići, Miskići, Šarići, Abdići, Đogići, GSM MRKOVINE, Visibaba, Farma Pećigrad, Donja Lučka-Kajtezi, Gornja Lučka, Kahrići, Krakača-Mrcelji, Gornja Lučka, Pećigrad, Mujakići i Rošići.

Iz BIHAMK-a javljaju da se na putevima u BiH ovoga jutra saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na brojnim dionicama učestali su odroni, tako da savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.aprila.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila, moguća su duža zadržavanja na ovoj dionici.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, gdje su u toku sanacioni radovi.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Od 25.03. do 17.04. zbog radova u Hrvatskoj, zatvara se granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, bit će omogućen prelaz pješaka).