Mjere u Njemačkoj pomažu, ali je broj novozaraženih i dalje previsok

asd
On je naglasio da konstantno visok broj novozaraženih lokalne zavode za javno zdravstvo dovodi do granica izdržljivosti

Državni epidemiološki institut Robert Koch saopćio  je  da su mjere zatvaranja u Njemačkoj izazvle djelomičan uspjeh, ali da je broj novozaraženih još uvijek previsok.

- Broj novozaraženih je još uvijek na vrlo visokoj razini, situacija je i dalje ozbiljna-  rekao je direktor Instituta Robert Koch (RKI) Lothar Wieler prilikom sedmićnog obraćanja javnosti. 
On je ukazao na to da su mjere zatvaranja uvedene početkom novembra stabilizirale broj novozaraženih, no da je on još uvijek visok.

RKI je u četvrtak objavio kako se u posljednja 24 sata 22.046 osoba zarazilo koronavirusom, što je nešto manje nego prije tjedan dana. I broj umrlih s današnjih 479 slučajeva preminulih i dalje ostaje na visokoj razini", rekao je Wieler dodavši da će broj umrlih nastaviti rasti.

- Događa se ono što smo predviđali: tok bolesti je sve teži, što posebice pogađa starije pacijente iznad 80 godina. Mi moramo i dalje računati s visokim brojem umrlih -  rekao je Wieler dodavši da tomu pridonosi i sve češće izbijanje zaraze u domovima za starije. 
On je naglasio da konstantno visok broj novozaraženih lokalne zavode za javno zdravstvo dovodi do granica izdržljivosti.

 - Više nije uvijek moguće pratiti izvor zaraze kod novozaraženih-  rekao je Wieler.