Mještani cazinskog naselja Glogovac posjetili premijera Huseina Rošića

Mještani cazinskog naselja Glogovac posjetili su danas Huseina Rošića, premijera Unsko-sanskog kantona te njemu i njegovim saradnicima prezentirali planove o izgradnji objekta nove džamije .

U ovom cazinskom naselju, koje ima 280 domaćinstava, džamija, građena 1978. godine, ne zadovoljava vjerske potrebe vjernika i ovaj vjerski objekat je u najgorem stanju na području Cazina, zato su, kazali su mještani, džematlije odlučile da sagrade novu džamiju sa bibliotekom i šehidskim spomen obilježjem u dvorištu.

Trošnost i neuslovnost zgrade potvrdila je svojim nalazom i komisija Rijaseta Islamske zajednice BiH te su džematlije pokrenule proceduru za uklanjanje starog objekta i izgradnju nove džamije.

Nažalost, u toku prikupljanja potrebne dokumentacije došlo je do nekoliko proceduralnih pogrešaka, za koje se mještani nadaju da će biti otklonjene te da će uskoro moći krenuti s radovima.

Premijer Rošić i Jasmin Burnić, ministar za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša infomisali su mještane Glogovca o procedurama koje moraju biti provedene u ovom postupku te im čestitali na lijepom projektu i želji da izgrade objekat u kojem će prostor za kulturne i duhovne sadržaje imati i mladi.

Vlada USK-a