Mještani Elkasove Rijeke traže hitnu rekonstrukciju niskonaponske mreže

Foto: Opcina Buzim
Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić sa saradnicima, te sa direktorom „Elektrodistribucije Bihać“ Almirom Zulićem, obišao je nekoliko naselja u MZ Elkasova Rijeka u kojima je planirana rekonstrukcija i sanacija niskonaponske mreže.

Direktor Zulić je istekao da se zahvaljuje Općinskom vijeću na donošenju potrebnih odluka, kao i općinskom načelniku i općinskoj upravi na ažurnom rješavanju predmeta eksproprijacije zemljišta što je preduslov za investicije ovog poduzeća na području općine.

“U narednoj godini očekujemo značajne investicije Elektrodistribucije na području naše općine, a posebno u ovim dijelovima i naseljima gdje je niskonaposnka mreža stara i dotrajala. Mještani naselja u Elkasovoj Rijeci već godinama imaju problem sa strujom zbog čega im stradavaju elktrični uređaji u domaćinstvu. Vjerujem da će iz Elektrodistribucije riješti ovaj problem na zadovoljstvo naših građana koji traže samo jednake uslove i kvalitetnu uslugu koju redovno plaćaju“,- izjavio je načelnik općine Mersudin Nanić nakon obilaska naselja Elkasovoj Rijeci u kojima je planirana rekonstrukcija.