Mještani Vlaškog Dola u strahu: Ako je bacio u šumu raskomadanog oca, ko zna na šta je spreman

.
Cijeli život im je plaćao alimentaciju. Nisu imali gdje da žive poslije korone i Steva im je dozvolio da ostanu u njegovoj kući. Ko bi rekao da će baš ta kuća ubrzo nakon toga postati njegova grobnica.

 

Ovo je malo mjesto, mi ne možemo da dođemo sebi od ovog zločina, kažu potresene komšije Stevana A. (56) iz Vlaškog Dola u Srbiji kojeg je, kako se sumnja, ubila bivša žena Ljiljana J. (56), dok su joj kćerka Anita A. (31) i sin Marko A. (30) pomagali da se riješi tijela.

Izlazili iz kuće samo noću

- Njegova bivša žena i djeca živjeli su u toj kući protekle dvije godine, ali nevjerovatno je da niko od nas ne zna kako oni izgledaju. Nisu izlazili iz kuće, ko zna šta se krilo iza njihovih vrata. Znam i da sa Stevom nisu bili u nekim odnosima, a on im je uvijek pomagao - priča sagovornik.

Prema njegovim riječima, Stevan se od žene razveo prije skoro 20 godina, imao je drugu ženu sa kojom je živio u Austriji.

- On je živio i radio u Austriji, ovdje je dolazio povremeno. Nismo se družili, ali uvijek ću ga pamtiti po osmijehu. Bio je društven, duhovit, niko za njega nema lošu riječ da kaže. Čak je prije nekih pet godina dozvolio čovjeku koji nije imao gdje da par dana prespava kod njega u kući. Steva je bio prava duša od čovjeka - pričaju potreseni mještani.

S obzirom na to da je prošlo više dana od stravičnog zločina, a da se za sinom ubijenog Stevana još uvijek traga, mještani sela Vlaški Do strahuju.

- Mislimo da se krije u Austriji, ali ko će to znati. Nije nam svejedno, ako je mogao rođenog oca raskomadanog da vozi sat vremena u kolima do šume ne možemo da znamo na šta je spreman. Čak i ne znamo kako izgleda- pričaju komšije.

Dodaju da ne pamte da se ovako nešto ikada dogodilo u njihovom selu, te misle da je pozadina svega strašna i da se radi o sekti, jer kako objašnjavaju, majka i djeca iz kuće su izlazili jedino noću.

Ljiljana i Anita su nakon ubistva zapalile krevet na kojem je to veče spavao Stevan.

- Smrdjela je cijela ulica. Vjerovatno je i ubijen na tom krevetu, pa su htjeli da unište dokaze - dodaje sagovornik Blica.

Policiji nisu htjeli otvoriti kapiju

On dalje objašnjava da su Ljiljana i Anita, nakon što su, kako se sumnja, ubile Stevana, sjele u automobil i čak sat vremena "vozile raskomadanog čovjeka".

- Pa zar kćerka da vozi tijelo raskomadanog oca. To je u najmanju ruku bolesno - rekao je sagovornik.

Sagovornik objasnio je ranije da su se kćerka i majka, jutro nakon ubistva spakovale i krenule za Beč.

- U toj kući nikoga nije bilo osam dana. Stevina sadašnja žena se zabrinula, s obzirom na to da joj se nije javljao par dana, pa je pozvala komšiju koji živi kuću pored. Ona je znala da treba da preuzme prozor od mene, pa je komšiju zamolila da me pita da li smo se našli - kaže sagovornik.

Napominje da je rekao da se nije čuo sa Stevom, te da je mislio da se vratio za Beč.

- Komšija je nakon toga, obavijestio policiju koja je odmah sutradan otišla do Stevine kuće. Tamo su zatekli bivšu ženu i kćerku koje nisu htjele policiji da otvore kapiju. Čuo sam i da su se pravile lude pred policajcima, pričale: "Odakle bi mi mogle da znamo gdje je on?" Kada je policija pitala za sina, Ljiljana je rekla da je u Beču i da traži oca - navodi uznemireni komšija.