Mladi bračni par nađen mrtav, sumnja se da su se objesili

Za sada nema tragova koji bi upućivali da se radi o krivičnom djelu.

U jednom stanu na zagrebačkoj Trešnjevci pronađeni su mrtvi mlađi muškarac i žena, a neslužbeno se saznaje da je riječ o mladom bračnom paru. Također, neslužbeno se saznaje da su nađeni obješeni u hodniku, a policija za sada sumnja da je riječ o dvostrukom samoubistvu.

 

- Za sada nema tragova koji bi upućivali da se radi o krivičnom djelu, sve je što se iz zagrebačke policije moglo saznati o tragediji koja je otkrivena u utorak kasno navečer, pišu hrvatski mediji.

Vrata stana su bila zaključana, a kako stan ima protuprovalna vrata, policija je u pomoć pozvala vatrogasce. Oni su dojavu dobili u 22.38 a kada su ušli u stan, šokirali su se prizorom kojeg su tamo zatekli. S obzirom na to da su policija i vatrogasci morali provaliti u stan, vjerovatno je neko od porodice mladog bračnog para posumnjao da se nešto loše dogodilo te je pozvao policiju.

Vrijeme i tačan uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje su tijela prevezena nakon završetaka policijskog uviđaja.