Mladi Cazina pozivaju na učešće u šetnji i performansu „Niti jedna više“

.
Neformalna grupa mladih upućuje poziv za učešće u šetnji i performansu „Niti jedna više“

Poštovani, „Niti jedna više“ je naziv za šetnju i ulični performans povodom obilježavanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja”. Neformalna grupa mladih poziva građanke i građane, formalne/neformalne grupe i medije da nam se priključe u šetnji „Niti jedna više“, koja de se održati 6.12. (ponedjeljak) od platoa ispred TC „Ljiljan“ do Trga Alije Izetbegovića, sa početkom od 10 sati. Ova aktivnost je dio globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja”, koja poziva na okončanje svih oblika nasilja nad ženama i djevojčicama, a tema ovogodišnje kampanje na svjetskom nivou je “Narandžasti svijet: Prekinite nasilje nad ženama odmah!”.

Na Trgu, odnosno platou ispred Centra za kulturu i turizam, de nakon šetnje biti održan performans „Danas sam dobila cvijede“ u izvedbi cazinskih srednjoškolaca, te obradanje Multisektorskog tima za prevenciju nasilja Grada Cazina. Cilj ove aktivnosti je poslati jasnu poruku da za nasilje nema tolerancije, informisati stanovništvo o vrstama nasilja, načinima reagiranja i (samo)zaštite, te na koji način dobiti pomod i podršku.

Prekinimo šutnju i djelujmo svi zajedno na pozitivne promjene u društvu, temeljene na rodnoj jednakosti, međusobnom uvažavanju, ljubavi i suosjedanju. Život bez nasilja i diskriminacije je pravo i obaveza svih nas, pridružite nam se!

S poštovanjem,

Mladi Grada Cazina