Mladi članovi Lokalnog tima Cazin uspješno proveli akciju čišćenja (FOTO)

Cazin
CAZIN!

"Ako želimo da vidimo promjenu u ovoj zemlji moramo sami biti uzrok tome!" poručili su članovi Lokalnog tima Cazin Platforme "Politika mladih USK" koji su jučer uspješno proveli akciju čišćenja ispred Gradske dvorane i "I srednje škole" u Cazinu.

Lokalni tim Cazin Platforme koja okuplja mlade sa područja cijelog kantona je u saradnji sa JKP Cazin očistio teren oko dvorane i ispred škole te se ovim putem zahvaljuje na saradnji kako JKP tako i Grada Cazina.

"Posebno se zahvaljujemo gradonačelniku Nerminu Ogreševiću, Sandiju Salkiću direktoru JU "I srednja škola", Samiru Abazoviću ali i volonterima Crvenog križa na saradnji i podršci.

Grad Cazin je učesnike ove akcije počastio ručkom u restoranu "Šedrvan" na čemu smo posebno zahvalni. Nadamo se i budućoj saradnji.
Upravo je to jedan od glavnih ciljeva Platforme, poticati saradnju i stvarati pozitivne priče, gradimo svoje bolje sutra malim koracima, jer nas se tiče..."

Cilj Platforme jeste da potakne sve ambiciozne i pritom odvažne mlade ljude, na iznošenje njihovih stavova, ideja i mišljenja kojima bismo doprinijeli poboljšanju naše lokalne zajednice.

Bitno je istaći da je Platforma politički neovisna i da se kroz istu ne vrši glorifikacija/promocija političkih ideala i vladajućih elita. Platforma "Politika mladih USK" nije pravno tijelo i nevladina je organizacija.