Mladi Eldin iz Cazina dobio poziv u Reprezentaciju BiH

.

Danas smo za portal Cazin.net razgovarali sa Eldinom koji ima tek 16 godina i iza sebe ima mnogo medalja i zlata koje je osvajao na raznim značajnim takmičenjima u Kickboxutaekwon dou.

Lijepa vijest i razlog ove vijesti je poziv u Reprezentaciju BiH. 

U nastavku priče pročitajte izjave Eldina i pogledajte neke fotografije i videozapise sa takmičenja.

"Ja sam Eldin Hamulić, imam 16 godina i član sam kluba KBS Tigar Cazin već 11 godina. U ovih 11 godina postignuti su fenomenalni rezultati za koje sam ponosan na sebe. Višestruki sam prvak Bosne i Hercegovine u taekwon dou i kickboxu. Za sve rezultate zaslužan je moj trener Bećo Durdžić koji se 11 godina trudi da napravi borca od mene a i velikog čovjeka i sportistu, također želim se zahvaliti svojim roditeljima koji su bili najveća podrška oduvijek i koji me dan danas bodre i podržavaju. Ove godine sam u reprezetentaciji Bosne i Hercegovine u kickboxu, idem na Europsko juniorsko Prvenstvo u kategoriji Light contact -74kg. Uz Božiju pomoć i podršku mojih roditelja i prijatelja kući se vraćam zlatnom medaljom."

.

.

.

Naš grad Cazin je zaista pun talentovanih mladih djevojaka i momaka koji imaju razne ciljeve u životu i nadamo se svi da će i ostvariti to šta žele. Tako je i Eldin za portal Cazin.net izjavio koji su mu ciljevi u životu i koliko dugo planira trenirati Kickbox i Taekwon do.

"Ovim sportom se planiram baviti sve dok sam živ i zdrav jer me ovaj sport upotpunjuje, postao je dio mene. Cilj mi je uzeti velika takmičenja i postati profesionalni sportaš."

Sretno Eldinu i čestitamo na požrtvovnosti, radu, odricanju i talentu. O ovom momku kako je krenulo, još mnogo će se pisati i čitati.