Mladi SDA odgovorili mladima SDP-a: Institucije su gorjele za vrijeme vladavine Nikšića

sa

Nakon što su iz Foruma mladih SDP-a danas pozvali pravosudne institucije da istraže djelovanje SDA zbog straha od "državnog udara", odgovorili su im mladi SDA.

Forum mladih SDP-a pozvao je pravosudne institucije da poduzmu istražne radnje povodom onoga što smatraju najavom funkcionera SDA o "podstrekivanju na bunt", a što tumače kao ugrožavanje ustavnog poretka BiH.

Mladi SDA smatraju kako Forum mladih SDP-a "ne koristi ni svojoj organizaciji, a kamoli državi i društvu".

"Mlađe SDP-a treba podsjetiti da SDA ima duplo više glasova od SDP-a, a da njihov predsjednik koji pretenduje na poziciju premijera Federacije BiH, nije uspio osvojiti direktni, niti kompenzacioni mandat i da je to jasna poruka građana SDP-u i njegovom predsjedniku", istakli su.

Stava su da najava mogućnosti da bi na čelu Vlade Federacije naredne četiri godine mogao biti Nermin Nikšić, kod velikog dijela građana izaziva gorke uspomene i sjećanje na period njegove "katastrofalne vladavine".

"Nju je najbolje opisao član Predsjedništva BiH Željko Komšić, kratko kazavši: 'Gori vatra'", ističu.

Smatraju kako mladi SDP-a trebaju znati da je jedini "državni udar" u postdejtonskoj BiH izveden za vrijeme vladavine njihovog predsjednika Nermina Nikšića.

"Kada su širom Federacije gorjele državne, entitetske i kantonalne institucije. SDA ne potiče nedemokratske metode ni nasilje, ali isto tako nema namjeru da svoju pobjedničku izbornu poziciju prepusti minornim političkim projektima koje okuplja SDP", zaključuju.