Mladić iz Bosanske Krupe bi zbog ubistva mogao dobiti doživotni zatvor

mladić
Okružni sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu protiv Milorada Cvjetojevića (25) iz Bosanske Krupe, optuženog za likvidaciju Jasmina Selimagića (36) iz Novog Grada/Bosanskog Novog.

 

Optužnicu je podiglo prijedorsko Okružno javno tužilaštvo za krivična djela teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija.

Podsjećamo, likvidacija se desila 16. juna u večernjim satima u kafiću "Blue" u Novom Gradu.

Prema nezvaničnim informacijama, kobnog dana navodno je između njih u kafani došlo do prepirke pa je Cvjetojević otišao iz kafića po automatsku pušku, a onda se vratio.

Navodno je Selimagić ustao i krenuo prema njemu i rekao: "Šta je mali, šta se k...š" i Cvjetojević je zapucao

U žrtvu je ispalio čitav okvir iz automatske puške, a u tom trenutku u kafiću se nalazilo više gostiju

Cvjetojević je nakon likvidacije ostao u kafani, gdje je sačekao dolazak policije, koja ga je lišila slobode i sprovela na dalju kriminalističku obradu.

Tokom uviđaja na licu mjesta nađena je puška iz koje je pucao, veliki broj čahura, kao i zrna od metaka.

Podsjetimo, Selimagić je policiji poznat kao sigurnosno interesantna osoba koja se dovodila u vezu sa trgovinom narkoticima i krijumčarenjem migranata.

Lišen je slobode 2016. godine u akciji SIPA-e zbog sumnje da je kao član kriminalne grupe Ganija Kurtija učestvovao u međunarodnom krijumčarenju velikih količina marihuane iz Crne Gore u BiH.

Prijedorska policija je svojevremeno istraživala i prijavu njegove otmice. Za tu otmicu je bio osumnjičen Aleksandar Miljatović, optuženi za ubistvo načelnika SKP PU Prijedor Radenka Bašića, međutim Selimagić je povukao prijavu tvrdeći da je dobrovoljno ušao u automobil.