Mladić koji se ubio ostavio oproštajnu poruku na Facebooku: Sam sam kriv za sve

Aleksandar Maričić (27) izvršio je samoubistvo skokom s terase na četvrtom spratu zgrade u kojoj je živio s bratom i roditeljima.

Samoubistvo se desilo u u beogradskom naselju Žarkovo, a preminuli Maričić je prije nekoliko dana izašao iz zatvora, gdje je proveo godinu. Nekoliko sati prije kobnog skoka mladić je na svom Facebook profilu ostavio poruku kojom se oprostio od svojih prijatelja.

- Mnogo sam volio ljude, bio društven, vjerovao svima, pomagao svima oko sebe. Upoznao sam u životu mnogo dobrih i loših ljudi, ali sam previše poletio i mnogo se k*** u posljednje vrijeme. Sve u svemu, sam sam kriv za sve, niko drugi. Ovako sam olakšao svima oko sebe, a mogao sam da budem mnogo uspješan i svi oko mene. Zbogom, Srbijo, pamtite me po dobrom - napisao je Maričić na Facebooku, i to samo nekoliko minuta prije smrti, prenosi Avaz.

Tijelo mladića na ulici ispred zgrade primijetili su prolaznici i odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju, ali njemu nije bilo spasa. 

Ispod oproštajne poruke koju je Maričić napisao u posljednjim trenucima života prijatelji su ostavili poruke, ne znajući šta on zapravo smjera. 

- "Srećan put, brale. Njemačka?", "Sve naj i ne osvrći se", samo su neki od komentara na profilu nesretnog mladića.