Mladić porijeklom iz BiH poginuo u Njemačkoj kada je eksplodirala improvizovana petarda

B

Mladić hrvatskog porijekla Leon M. (18) poginuo je tokom dočeka Nove godine u Koblencu kad je eksplodirala improvizovana petarda.

 

“Svi smo u šoku. Ovdje u Koblencu i okolini živi veliki broj Hrvata i svi smo potreseni tom viješću. Leon M. je uvijek bio živahan, ali jako dobar mladić kao i cijela njegova porodica”, rekao je jedan porodični prijatelj.

Policija je saopštila da se eksplozija dogodila oko 20 sati u nedjelju u naselju Rubenah u Koblencu.

“Dogodilo se samo stotinak metara od porodične kuće. Mladići su pravili improvizovane petarde i vjerovatno su ih nestručno napravili. Jedna tako napravljena petarda je eksplodirala i teško povrijedila Leona”, rekao je prijatelj mladićeve porodice.

Leon M. je zadobio teške tjelesne povrede i preminuo uprkos pokušajima reanimacije. Prema izvještaju policije, eksplozija se dogodila u nedjelju, oko 20 sati, u Rubenahu, gradskoj četvrti Koblenza.

Roditelji nastradalog mladića su porijeklom iz Jajca u BiH i došli su sredinom devedesetih u Njemačku. Lokalni mediji navode da imaju i mlađu kćerku (12) dok se majka liječi od teške bolesti.U novogodišnjoj noći širom Njemačke, podsjetimo, poginula su dva mladića, dok je na desetine povrijeđenih, među kojima su i policajci, prenosi Fenix magazin.