Mladić satima visi na tornju u Chicagu, prijeti da će se ubiti ako ne razgovara s Trumpom

Mladic
Mladić u Chicagu zatečen je kako visi na užetu na 16. spratu Trumpovog tornja prijeteći da će presjeći uže i počiniti samoubistvo ukoliko ne bude mogao razgovarati lično s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

 

Policija je još sinoć pozvana na mjesto događaja gdje mladić i dalje visi. Dvadesetogodišnjak nije precizirao šta tačno želi od predsjednika, samo traži razgovor s njim.

Fotografije i videosadržaji s mjesta događaja, koji kruže društvenim mrežama, prikazuju prolaznike kako panično posmatraju muškarca, nagovarajući ga da odustane od svojih namjera.

Policijski pregovarač uspio je prići 20-godišnjaku kako bi razgovarao s njim, ali mladić azijskog akcenta samo je nastavio ponavljati kako "ne želi umrijeti, ali mora razgovarati s Trumpom".

Internetom je počeo kružiti i videosnimak koji je postavio sam mladić, a u kojem se snima kako visi na tornju, dok u ruci drži nož prijeteći da će presjeći uže. Kako je otkrio, on je član pokreta Black Lives Matter.

"Svi koji me poznaju znaju da nisam lud. Nisam lud. Ja sam obrazovan čovjek. Gospodine Trump, ukoliko mislite da sam lud, nisam lud. Ako nećete razgovarati sa mnom, ja ću prerezati uže i umrijeti", rekao je mladić u videu.

Policija je blokirala saobraćaj u krugu Trumpovog tornja koji se nalazi uz rijeku Chicago.

Ipak, Trump trenutno nije u Chicagu, već prisustvuje crkvenoj službi u Las Vegasu.

Video možete pogledati i OVDJE