Ko je mladić koji je svojim džentlmenskim gestom oduševio region

Otkrivamo ko je mladić koji je svojim džentlmenskim gestom oduševio region

Kažu da u svakom zlu ima ponešto i dobro, a za to je možda i najbolji primjer, sada već viralna, fotografija nastala u Sarajevu, na kojoj mladić pomaže svojoj djevojci za vrijeme poplava, noseći je u naručju.

Mnogo je pozitivnih komentara kao i komentara podrške na društvenim mrežama, a mi vam otkrivamo ko je mladić koji je svojim džentlmenskim gestom oduševio region.

Pozitivna energija

Riječ je o 18-ogodišnjem Enisu Hasiću, učeniku Srednje škole primijenjenih umjetnosti u Sarajevu, a na YouTube sceni poznatijem kao Chilly, piše TV1.

- Osim YouTube-om, bavim se i fotografijom te snimanjem i editovanjem videospotova.

Kako kaže, nije očekivao pozitivne reakcije ljudi kao ni da će taj njegov gest neko uopće fotografisati.

- Iskreno nisam očekivao ovo da mi se desi za nešto što sam radio za voljenu osobu, također nisam očekivao ni da ću privući pažnju medija. Čak su i moji roditelji bili prijatno iznenađeni.

Scene, kao ona u kojoj je i sam učestvovao, ne viđaju se svaki dan. Smatra da je glavni razlog tome manjak poštovanja prema ženama kao i to što je muškarce sve više stid pokazati osjećaje. Znamo da se lijepi maniri uče još od malih nogu i uglavnom od roditelja, a izgleda kako je i u Enisovom slučaju očinska figura odigrala glavnu ulogu.

- Od malih nogu otac me učio kako treba poštovati žene i najbolji primjer mi je bio sam on i njegov odnos prema mojoj majci. Džentlmen se postaje samim stavljanjem voljene osobe ispred sebe, kaže Enis i ističe da su takvi muškarci danas rijetkost.

Svjedoci smo, naročito posljednjih godina, sve većeg uticaja novih medija, u prvom redu društvenih mreža. Stoga i ne čudi kako je sve više mladih zainteresovano za nova medijska zanimanja kao što su YouTuber ili influencer. Kako i sam pripada generaciji Z, generaciji koja je povezanija nego ijedna prije zahvaljujući društvenim mrežama, došao je na ideju da pokrene vlastiti YouTube kanal.

- Na tu ideju da se bavim YouTube-om došao sam zbog želje da širim pozitivnu energiju. Uzora nikad nisam imao, ali sam uvijek težio da ostvarim svoje ciljeve.“

Ipak, u moru sličnih i istih sadržaja na ovoj planetarno popularnoj platformi, potrebno je biti drugačiji kako bi privukao publiku. Svjestan je toga i naš sugovornik.

- Preko svog YouTube kanala težim da budem iskren, a mogu ponuditi zanimljiv sadržaj koji će izmamiti osmijeh na lice mojim pratiteljima, tvrdi naš sagovornik.

Lijepe priče

Poznato je da na društvenim mrežama ima mnogo neprimjerenog sadržaja, ali tamo je još uvijek moguće pronaći pozitivne i lijepe priče kao što je ova. Upravo zahvaljujući društvenim mrežama svi su saznali za Enisa i njegov džentlmenski gest.

- Svjestan sam uticaja koje društvene mreže imaju, te znam i za pozitivne, ali i negativne primjere. Volio bih da na društvenim mrežama više prevladavaju geste kao što je ova moja, poručuje Enis.