Mladima samo treba vjetar u leđa

Home

Mladima samo treba vjetar u leđa


Od dobijenih sredstava nabavio sam mašine i aparate koji su mi potrebni za rad, kazao je Nasuf Krupalija.

Zahvaljujući programu samozapošljavanja mladih koji vodi i finansira Općina Centar, Nasuf Krupalija, koji je za ovaj program čuo posredstvom prijatelja, u potpunosti je uspio realizovati svoj projekat. Sada radi na razvoju sopstvenog biznisa.

Zanat

"Ovaj program bio je prekretnica u mom životu. Uz pomoć ovog programa otvorio sam firmu. Od dobijenih sredstava nabavio sam mašine i aparate koji su mi potrebni za rad. To je zaista odlična prilika" ,kazao je Krupalija.

Nasuf je završio srednju frizersku školu. Nakon srednje škole, kako sam kaže, nije mogao mirovati, morao je nešto raditi, te je sa ocem polako počeo učiti zanat varenja. Vremenom je postajao sve uspješniji i shodno tome odlučio se ozbiljnije baviti tim poslom, odnosno otvoriti firmu.

"Poslije srednje škole aktivno sam krenuo sa radom. Frizerski zanat mi se nije sviđao, pa sam se odlučio baviti varenjem. Sada se nalazim u krugovima u kojima se puno priča o poslu i projektima, tako da nemate mnogo vremena za neke druge stvari" ,kaže vrijedni Nasuf, te dodaje da u budućnosti namjerava razvijati svoju firmu koja će, nada se, postati ozbiljan partner za sve one koji žele poslovati sa njim.

Angažman

Pored Nasufa, sretan i zadovoljan je i njegov otac Muhamed što je njegov sin dobio priliku da počne posao koji će mu donijeti i osigurati finansijska primanja, kao i mogućnost da se kao ličnost izgradi kroz samostalni rad.

"Ovaj posao nije loš. Uz malo više angažmana može se lijepo živjeti. Svaki početak je težak, ali uz razvijanje poslovnih veza i kontakata uspjeh se može postići. Treba nastaviti raditi. Raditi se mora na svim poljima kako bi se društvo razvilo"
,naglasio je Muhamed Krupalija.

Možda bi se nekima ovaj zanat učinio teškim, ali ne i Nasufu jer, kako navodi, voli raditi i nikada se nije bojao rada.

 

(Izvor:oslobodjenje.ba)

Tagovi
Objavio: Tue, 25/04/2017 - 18:31

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top