Mnogo toga još treba dogovoriti, ali nije nemoguće: Juventus dovodi megazvijezdu?

.
Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi najavio je da će klub nakon još jedne relativno razočaravajuće sezone potpuno promijeniti politiku i da će nastojati sklopiti mnogo karakterniju ekipu, a da će svi igrači moraju da pružaju svoj maksimum, bez obzira na reputaciju koju imaju.

Francuski mediji već špekulišu da se ovakav komentar odnosi prvenstveno na Brazilca Neymara, koji je u PSG-u već pet godina, ali nikad nije uspio da djeluje sto posto posvećeno klubu. Parižani će smijeniti Mauricija Pochettina, a na njegovo mjesto će doći Christophe Galtier iz Nice koji je skupa sa novim sportskim direktorom Luisom Camposom dobio potpuno odriješene ruke da radi praktično šta hoće.

Galtier i Campos će pokušati uvesti kulturu reda i discipline u klub, i dok postoji jasno uvjerenje da će većina ekipe to prihvatiti, sumnja se u Neymara, pa bi ga PSG najradije prodao. Problem predstavlja plata koja iznosi oko 30 miliona eura godišnje, a Brazilcu nijedan drugi klub nije spreman dati ni približno toliko novca.

Mediji javljaju da je Juventus trenutno najrealnija opcija za dovođenje Neymara, ali i da torinski tim još uvijek mora ubijediti Neymara da pristane na manje novca, ili PSG da plati veći dio njegovog ugovora. Naravno, spominje se isključivo ugovor o posudbi, jer zvuči nerealno da bi Juventus bio spreman otkupiti igrača koji je 2007. godine postao ubjedljivo najskuplji na svijetu u transferu vrijednom 222 miliona eura iz Barcelone.

 

Foto:Arhiv