Poziv svim građanima na jedinstven kulturni događaj: Modno-artistička revija Kraljica Elizabeta Bosanska

Ove subote u večernjim satima u zidinama Stare ostrožačke tvrđave desit će se nesvakidašnji i poseban događaj koji je u svom predznaku podjednako umjetnički, kulturni, modni, ali i historijski.

Modno- artistička revija „Kraljica Elizabeta Bosanska“ čiji autor je poznati b- h dizajner Adnan Hajrulahović Haad donosi nam reviju inspirisanu bosanskom historijom, Elizabetom Kotromanić i nosi snažne poruke o položaju žene u društvu, Europskoj pripadnosti naroda BiH i kulturnom naslijeđu i tradiciji.

Ova revija do sada je predstavljena samo u sarajevskoj Vijećnici i u Madridu, a njen autor Haad je zamak Starog grada Ostrožac i Cazin odabrao kao vrhunsku kulisu za njeno treće predstavljanje.

Posebna rasvjeta, svjetlosni efekti, originalne slike koje će biti postavljene, tonska produkcija i svi ostali detalji oko organizacije su na najvišem nivou. Reviju nose iskusne manekenke među kojima je i najpoznatiji i najuspješniji model iz naše zemlje Džejla Glavović.

Za sve posjetioce je obezbjeđeno i osvježenje, uz sponzore Oaza voda i Zlatna džezva. Ne propustite ovaj jedinstven događaj koji je dio manifestacija u okviru obilježavanja Dana Grada Cazina.