Moguće je unaprijediti potencijal lječilišta u Gati

gata
O mogućnostima i benefitima razvoja potencijala i ljudskih resursa u Lječilištu 'Gata' a na temelju okvira koji nudi Zakon o JPP USK-a danas su sa menadžmentom ove zdravstvene ustanove razgovarali predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Unsko – sanskog kantona...

Lečilište u Gati jedan je onih potencijala koji nisu iskorišteni u svom punom kapacitetu. Mnogo je prostora za napredak i unapređenje kvalitete rada i usluga no treba pronaći najbolji način za realizaciju. Jedan od njih svakako je i Zakon o javno – privatnom parterstvu USK.

O tome su danas sa menadžmentom ove zdravstvene ustanove razgovarali predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Unsko – sanskog kantona. Definirani su kratkoročni ciljevi koji podrazumijevaju ulaganja u poboljšanje infrastrukture s obzirom na činjenicu da većih ulaganja nije bilo u posljednjih 25 godina. Oni dugoročni vezani su za dalji razvoj lječilišta koje bi u perspektivi proširilo obim usluga i postalo mnogo više od zdravstvene ustanove.

Tu mogućnost pruža upravo Zakon o  javno – privatnom partnerstvu USK koji, kao model razvoja, najveći potencijal ima upravo u sektoru zdravstva.