Monika ne pamti detalje mučenja: Ne sjeća se svih deset dana provedenih s Malčanskim berberinom

Sjeća se i da joj je davao da jede papriku i hljeb, i neki šećer, kao i da joj je bilo mnogo hladno

Monika Karimanović (12) iz Suvog Dola, koja je 29. decembra 2019. oslobođena iz kandži silovatelja Ninoslava Jovanovića (46), zvanog Malčanski berberin, za kojim se i dalje traga, ne sjeća se svih detalja desetodnevnog mučenja, otkrili su njeni rođaci, prenosi Kurir.rs.

Prema njihovim riječima, Moniku svakog dana u KC Niš, gdje se ona nalazi s majkom Aleksandrom već sedam dana, posjećuju psiholozi, socijalni radnici, ali i policajci.

- Ona svakog dana ispriča po neki novi detalj, ali ne sjeća se svega... Živo se sjeća samog momenta otmice i boravka u automobilu sa otmičarem, ali kao da je izbrisala iz glave period od njihovog dolaska u zemunicu u ataru Malče do momenta kada ju je Emil Živić pronašao u svojoj vikendici u selu Pasjača. Ona je vjerovatno od straha, gladi, zime i traume izbrisala iz sjećanja te događaje - kaže rođak.

On kaže da je Monika ispričala da ju je 20. decembra automobilom na ulici presreo Ninoslav.

- Kroz prozor auta joj je rekao da je on novi domar u školi, ali da ne zna put do škole i da ona slobodno može da krene s njim, kako bi mu pokazala gdje je škola. Monika mu je rekla da ga ne poznaje i da ne može da uđe u auto, ali je on počeo da je moli i uvjerava riječima: „Sine, nemaš čega da se plašiš, odvest ću te u školu“. Kada je sjela u auto, on je skrenuo s puta koji vodi do škole. Odmah mu je rekla da to nije taj put, a on je viknuo: „Sad ćeš da šutiš!“ Počela je da plače, ali to na njega nije djelovalo - kaže njen rođak i dodaje:

- Sjeća se da je auto u jednom trenutku stao i da je morala da izađe. Otad je njeno pamćenje selektivno. Zapravo, ne sjeća se zemunice u kojoj su prvo bili, kao ni drugih mjesta, jer je za nju to sve bilo nepoznato. S druge strane, možda je to njen odbrambeni sistem.

  •