Monstrum priznao silovanje dvojice dječaka!?

Nakon hapšenja, D. S. (34) iz okoline Kladova, osumnjičen da je u proteklih godinu dana silovao dvojicu dječaka od 13 i devet godina, priznao je na saslušanju u policiji da je počinio to djelo, pišu srbijanske Novosti.


– Provjeravamo da li je on imao još žrtava i moguće je da se tokom istrage pojavi još dokaza protiv D. S. – rekao  je izvor blizak istrazi.

Osumnjičeni je juče trebalo da bude izveden pred tužioca, koji će odlučiti o daljim koracima. Pretpostavlja se da će mu biti određen pritvor do 30 dana, kao i da će se zahtjevati psihijatrijsko vještačenje, jer je riječ o mentalno zaostaloj osobi.

U međuvremenu, dječak star 13 godina, koji je kako se sumnja bio žrtva zlostavljanja, primljen je u kladovsku bolnicu sa simptomima teške traume, kazao  je njegov stric.

– Moj bratanac je godinu dana krio šta mu je radio D. S. – priča stric dječaka. – Juče je, nakon pregleda, zadržan u bolnici. Predloženo je, kako nam je rečeno, da se uputi u Beograd, na dalje liječenje.

Stric dječaka nas je odveo na mjesto gdje je njegov bratanac najčešće bio seksualno zlostavljan.

– To se uglavnom dešavalo na obali Dunava, u improvizovanoj kućici koju koriste ribolovci – navodi dječakov stric. – Ali, moj bratanac je bio silovan i u šumi, napuštenoj školi i na drugim mjestima.

Stric mališana objašnjava da je njegova supruga uhvatila dječaka kako puši i tada je posumnjala da se nešto čudno događa sa njim.

– “Pritisla” ga je, nakon čega joj je sve priznao – nastavlja stric dječaka. – Ispričao  je da ga je D. S. prvi put, uz pretnju polomljenim grlićem flaše, silovao pre godinu dana. Prijetio mu je da će mu pobiti cijelu porodicu ako bude pričao, zbog čega je dječak ćutao godinu dana.


 

Odmah nakon toga, slučaj je prijavljen policiji, koja je lišila slobode D. S. U međuvremenu se ispostavilo da je njegova žrtva bio i dječak star samo devet godina, nad kojim je vršio nedozvoljene polne radnje prethodnih godinu dana.

Nažalost, javnost je prije dva dana šokirala i vest o brutalnom silovanju u Negotinu. Tužilaštvo je odredilo zadržavanje do 30 dana za D. Š. (63), iz okoline tog mjesta, zbog sumnje da je u svojoj kući obljubio S. V. (23) iz okoline Jagodine.

– D. Š. se na teret stavlja produženo krivično djelo silovanja – saznaje se iz izvora bliskom istrazi. – Ukoliko se krivica dokaže, njemu preti zatvorska kazna od pet do 12 godina.

Po saznanjima Novosti, S. V. je D. Š i njegovu suprugu upoznala u Austriji, odakle je protjerana jer nije imala original, već kopiju pasoša.

– Po povratku u Srbiju, D. Š. i njegova supruga su pozvali S. V. da ih posjeti u njihovom domu u selu u okolini Negotina – saznaje se nezvanično od izvora upoznatog sa slučajem. – Međutim, D. Š. je došao pripit kući, nakon čega se posvađao sa suprugom, koja je sela u auto, napustila dom i vratila se u Austriju.

Te večeri, D. Š. je upao u sobu S. V. Istukao ju je i prijetio joj pištoljem, nakon čega ju je silovao.

– Poslije toga, D. Š. je zaključao S. V. u sobi i otišao da spava – dodaje  sagovornik.

Ujutru, nakon što se probudio, D. Š. je ponovo ušao u sobu svoje gošće i ponovo ju je, po njenim riječima, obljubio.

Istraga o oba slučaja je u toku