Monstrumu iz Sarajeva 20 godina zatvora: Tri godine je seksualno zlostavljao troje djece

.
Osuđen je zbog silovanja pastorke i rođene kćerke te za dva krivična djela rodoskrvnuća, tri krivična djela spolnog odnosa s maloljetnim djetetom te za nasilje u porodici.

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda u Sarajevu koji je pedofila Mersima M. (42) iz Sarajeva sredinom decembra 2020. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora za osam krivičnih djela počinjenih u krugu porodice. Ovaj predator od 2016. do 15. oktobra 2019, kada je uhapšen, seksualno je zlostavljao troje djece od 11, 14 i 17 godina.

 

Osuđen je zbog silovanja pastorke i rođene kćerke te za dva krivična djela rodoskrvnuća, tri krivična djela spolnog odnosa s maloljetnim djetetom te za nasilje u porodici. Zadovoljavajući svoju pohotu, Mersim M. je prijetio djeci da će ih pobiti ako otkriju na šta ih je prisiljavao. Ovaj monstrum iz prvog braka ima kćerku i sina, a potom je doveo kući nevjenčanu ženu koja ima kćerku sa blagim poteškoćama u razvoju. Pastorku je od njene 11. do 14. godine silovao i prisilio je nekoliko puta na seksualni odnos. Napastvovao ju je u kupatilu, na kauču u prizemlju i na prvom spratu kuće. Jednom je imao seksualni odnos s pastorkom u prizemlju kuće kada je iz škole došla njegova 14-godišnja kćerka. Vidjela ih je na kauču i pitala oca šta to rade.

 

Monstrum je onda otjerao pastorku na sprat kuće, a potom skinuo kćerku i silovao je. Nakon toga, u više navrata s kćerkom je imao spolni odnos u kući, na travi ispred kuće i u obližnjem šumarku. Jednom je, dok je imao odnos s pastorkom, natjerao i svog maloljetnog sina na odnos s polusestrom, što je dječak u strahu od oca i učinio. Uhapšen je kada je pokušao prisiliti sina na seksualni odnos s maćehom.