Mostar 15 godišnjicu obnove Starog mosta slavi univerzalnim jezikom muzike

Koncertna večer uz nastup Mostar Rock School, Simfonijskog orkestra Mostar i pjevača Željka Bebeka je poklon Grada Mostara svim građanima

"Gdje prošlost susreće budućnost” naziv je manifestacije kojom će Grad Mostar 18. i 19. srpnja/jula obilježiti 15. godišnjicu završetka obnove Staroga mosta univerzalnim jezikom muzike koja odzvanja u gradu na Neretvi.

Tisuće građana Mostara i turista iz svih krajeva svijeta koji su se zatekli u gradu na Neretvi večeras uživa na platou ispoda UNESCO-ovog nadaleko poznatog spomenika u glazbenim arijama koje odzvanjaju u srcu Mostara.

Koncertna večer uz nastup Mostar Rock School, Simfonijskog orkestra Mostar i pjevača Željka Bebeka je poklon Grada Mostara svim građanima zbog čega je na nesvakidašnje druženje svim posjetiteljima ulaz besplatan, prenosi Fokus.

Kako su predstavnici gradske vlasti poručili, najbolji način za proslavu 15. godišnjice od obnove Starog mosta koji su simbol Mostara i pomirenja jeste uz program koji govori univerzalnim jezikom kao što je glazba.

Da je uistinu tako pokazala je večer ispunjena zajedničkim uživanjem u glazbenim arijama, a posebice pjevanjima u glas dobro poznatih hitova glazbene legende Željka Bebeka koji je večerašnju atmosferu u Mostaru doveo do usijenja počevši sa skladbom “Ono nešto naše”.

Zadovoljstvo mi je večeras biti s vama”, kazao je Bebek, iskazavši zadovoljstvo što mu je ukazano povjerenje i data čast da pjeva ispod Starog mosta baš na svečanosti koja je organizirana u čast obnove tog spomenika kulture.

Podsjetimo da je Stari most u Mostaru preko rijeke Neretve UNESCO-va svjetska baština koji je, kada je izgrađen, bio najveća lučna konstrukcija na svijetu. Dao ga je sagraditi 1566. godine Sulejman Veličanstveni, a graditelj je bio Mimar Hajrudin.

Most je srušen tijekom rata u Bosni i Hercegovini, 1993. godine, a obnovljen nakon rata i ponovno otvoren za javnost 23. srpnja/jula 2004. godine.

Uspješnost i kvaliteta rekonstrukcije mostarskoga mosta i staroga grada na najbolji način je ocijenjena u srpnju/julu 2005. godine upisom Mostara na UNESCO listu zaštićene svjetske kulturne baštine.