Mostarski školarci snimili muzički spot za Dan Armije RBIH

.
Povodom 30. godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine mostarski učenici iz Osnovna škola "Mujaga Komadina" sa svojim nastavnicima su snimili spot za pjesmu "Ljiljani zlatni" sa prelijepim kadrovima naše zemlje.

 

Spot je sniman na više lokacija na području Mostara, vodopada Kravice u Ljubuškom i Blagaja, a prelijepi kadrovi naše domovine, i ljepota dječjih glasova bez sumnje će oduševiti mnoge građane Bosne i Hercegovine.

 

 

Iz Uprave ove mostarske škole navode kako je vrlo važno poznavati svoju historiju, jer, kako ističu, da nije bilo Armije Republike Bosne i Hercegovine, ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine.

"Armija Republike Bosne i Hercegovine je vojska koja je, braneći multietničku državu BiH, branila i jednu od temeljnih ideja civilizacija – ideju da ljudi različitih vjera i kultura mogu živjeti zajedno. Mlade generacije trebaju razvijati ljubav prema svemu lijepom i pogled usmjeriti ka budućnosti, a svoju snagu i ljubav prema domovini pokazati znanjem i naukom", navode iz mostarske škole.