Mostov vijećnik iz Splita: Ubijeni kriminalci su stalno dilali, tukli, prijetili

Splitski gradski vijećnik iz redova Mosta Josip Markotić komentirao je jučerašnje torstruko ubojstvo u Splitu. Markotić kaže da je od zločina, za kojeg kako kaže ne može naći nikakvo opravdanje, gori jedino zločin nečinjenja hrvatskog pravosuđa.

On kaže da su ubijeni bili poznati kao nasilnici. Jedan se, kaže Markotić, slikao se predsjednicom. No, nije naveo tko i kad.

"U civiliziranim društvima korupcija, nepravda i zločini se ne rješavaju osvetom i uličnim obračunima i ubojstvima. Zato što takve stvari u civiliziranim društvima rješava policija i pravosuđe.

Od ovog užasnog zločina (za kojeg osobno ne mogu naći nikakvo opravdanje) gori je jedino zločin (ne)činjenja korumpiranog hrvatskog pravosuđa.

Trojica ubijenih kriminalaca i narko dilera već godinama su poznati policiji i pravosuđu.

Dogodilo se to praktički u kvartu u kojem živim.

Kafić pored škole u koju mi idu djeca "u roku keks" je bio okružen specijalcima. Kako to? Pa jer policija dobro zna tko drži kafić i kakvi se "akademici" skupljaju u njemu. I strahovali su da se ubojica ne spusti do kafića i nastavi osvetničko ubijanje", piše Markotić.

Mostovac kaže da se jedan od ubijenih nedavno slikao s Kolindom

Pa nastavlja.

"Trojica ubijenih konstantno su maltretirali sve oko sebe. Dilali drogu, reketarili, tukli, prijetili..

Vidim da se dio lokalnih medija sada licemjerno zgraža nad porukama podrške ubojici. A da se za promjenu malo zgražate i oštricu svog pera usmjerite u drugu metu.

Za početak da provjerite kako se moglo dogoditi da se jedan od ovih "uglednika" povezanih sa određenim "miljeima" na jednom nedavnom svečanom događaju u Splitu slika tik uz predsjednicu?

Svi koji sada daju podršku ubojici ne rade to zato što bi veličali ubojstvo, osvetu i kriminal. To rade iz revolta prema ovom nakaradnom sustavu.

Jer da su policija i pravosuđe odradili ono što su trebali odraditi, ta trojica nesretnika bi danas bila živa jer bi bili tamo gdje trebaju biti - u zatvoru", napisao je Markotić.