Motivacijska tribina: Kako (p)ostati poduzetnica

U teoriji, poduzetništvo se definira kao proces u kojem se gradi nešto gotovo iz ničega, dok je poduzetnica osoba koja u tom procesu mora prepoznati priliku, skupiti sredstva za njenu realizaciju, preuzeti rizik u novcu, vremenu i ugledu. U čast poduzetnim i hrabrim ženama, Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“, podružnica Bihać, je radnu 2019/2020. proglasio Godinom ženskog poduzetništva.

Prva u nizu aktivnosti u sklopu Godine ženskog poduzetništva jeste motivacijska tribina u sklopu 17. Međunarodnog sajma ekologije – EKOBIS 2019, pod nazivom: Inspirativne priče: Kako (p)ostati poduzetnica, koja će se održati 14. septembra s početkom u 13.00 h, u Dvorani Luke ili Javnoj ustanovi za sport, odmor i rekreaciju Bihać.

Cilj ove motivacijske tribine jeste da pričamo o prednostima i izazovima ženskog poduzetništva, da podijelimo neke konkretne i korisne informacije, te da motivišemo sadašnje i buduće poduzetnice da budu odvažne i samouvjerene u svom poduzetničkom poduhvatu.

S nama su dvije od najuspješnijih žena poduzetnica na području Unsko-sanskog kantona Azra Mahmutović (Bihaćka Svijeća) i Meliha Klopić (Magic Touch), zamjenica direktorice CEI „Nahla“podružnica Bihać Senida Karasalihović-Adilović, te predstavnica Obrtničke komore, gospođa Dženana Ahmetspahić. Izuzetno nam je zadovoljstvo što ćemo imati priliku podijeliti i zaista inspirativnu priču uspješne dame Zilhe Jusić (Kostelski buk), kojoj se cijeli koncept jako svidio i koja podržava Nahlinu priču o ženskom poduzetništvu.

Glavni cilj Godine ženskog poduzetništva u Nahli jeste promocija ženskog poduzetništva u Unsko-sanskom kantonu, promocija najboljih praksi, motivacija, umrežavanje te pružanje potrebnih informacija i vještina.

Vidimo se 14. septembra u 13.00 sati!