Motorola se vraća u velikom stilu: Najavili mobitel koji se može saviti i nositi kao narukvica

.
Koncept koji je Lenovo, vlasnik Motorole, predstavio u Teksasu ima 6,9-inčni OLED zaslon koji se može saviti

 

Bi li sljedeći veliki trend mogao biti uređaji koji se savijaju, a ne preklopni telefoni koji su trenutno iznimno popularni kao alternativa tradicionalnom pametnom telefonu?

Lenovo, koji trenutno održava svoju devetu Tech World manifestaciju u Ostinu u saveznoj državi Teksas, predstavio je svoju novu saradnju sa svojom podružnicom - kompanijom Motorola: pametni telefon koji se može saviti oko zapešća poput narukvice za sat.

Različiti oblici

Mora se priznati da je prilično fascinantno vidjeti tu tehnologiju u akciji. Lenovo naziva svoj uređaj „Koncept prilagodljivog zaslona“, koji se sastoji od pOLED zaslona s Full HD Plus rezolucijom (2.228 x 1.080 piksela) koji može „biti savijen i oblikovan u različite oblike“ kako bi udovoljio potrebama korisnika. Nema ni vanjske šarke, budući da je prototip Android telefon s jednim zaslonom. Kompanija objašnjava da savijanje na pola pretvara 6,9-inčni zaslon u onaj veličine 4,6 inča. Može stajati uspravno na savijenom dijelu, u obliku luka ili se omotati oko zapešća, kao što je već spomenuto, piše Vidi.hr.

Nažalost, to je sve što znamo o samom hardveru. Koncept prilagodljivog zaslona se pojavio na pozornici na Tech World 2023, gdje je prezentator pokazao njegovu fleksibilnost stavljajući ga preko svoje ruke. No, izvan te demonstracije, ni Lenovo ni Motorola nisu otkrili ništa.

Nadolazeći AI projekti

Pored prototipa, Lenovo i Motorola su također otkrili neke od generativnih modela umjetne inteligencije koje trenutno razvijaju. Navodno će ti modeli ljudima omogućiti da dodaju osobni dodir svojim uređajima.

Naprimjer, jedan model bi omogućio korisnicima da „dodaju ili snime sliku svoje odjeće kako bi potom stvorili jedinstvene AI-generirane“ pozadine koje se podudaraju s njihovom odjećom. S Konceptom prilagodljivog zaslona, možete stvoriti vlastitu pozadinu tako da ga postavite na sto i fotografirate ga gestama rukom.

Na taj način svoj mobitel možete pretvoriti u dio svoje odjevne kombinacija, svaki dan.

Foto: Motorola /Lenovo