Mreža mladih MIZ Cazin: Obilježavanje 26. godišnjice Genocida u Srebrenici.

.

Mreža mladih MIZ Cazin je u sklopu svojih redovnih aktivnosti dala doprinos obilježavanju 26.-te godišnjice Genocida u Srebrenici. Članovi Mreže mladih na čelu sa koordinatorom Belmin ef. Bajrićem su u petak 9.7 podijelili Cvijet Srebrenice u centru Cazina i tako podsjetili sugrađane na Genocidu u Srebrenici.

Također je bila izložena i mini postavka o Genocidu u Srebrenici, gdje se kroz razne prikaze skrenula pažnja na to: ko su počinioci Genocida, koliko je nevino stradalih, te ko je do sada sve osuđen za Genocid u Srebrenici.

- Ovom aktivnošću želimo podsjetiti sve naše sugrađane o tom stravičnom zločinu koji se desio jula ’95-te. Te da se Genocida u Srebrenici kao i svih drugih zločina koji su se desili u periodu 1992.-1995. godine trebamo i moramo sjećati uvijek a ne samo u određenim danima, sjećanje i svijest o zločinima koji su se desili nad Bošnjacima trebamo prenositi na mlađe generacije - istakao je Belmin ef. Bajrić

U Subotu(10. jula) Mreža mladih MIZ Cazin je za svoje članove upriličila gledanje filma bh. režiserke Jasmile Žbanić „Quo vadis Aida!“.