fbpx Mubera i Senad nestali nakon ubistva njenog ljubavnika

Mubera i Senad nestali nakon ubistva njenog ljubavnika

Home

Mubera i Senad nestali nakon ubistva njenog ljubavnika


Mubera i Senad M. iz Sjenice, za kojima je raspisana potjernica zbog ubistva Anela Papića, uprkos najavama da će se predati, još se nisu pojavili u Srbiji.

O tome gdje su odbjegli supružnici i njihove dvije kćerke, ne zna ni njihova uža porodica. Muberin brat Mujo sa njima se nije čuo posljednjih nekoliko dana.

"Čuli smo se onda kada mi je Mubera rekla da dolaze u Srbiju. Mi smo ih već očekivali. Poslije sam se čuo samo sa Senadom, rekao mi je da je bilo problema, da je pročitao SMS prepisku između supruge i Anela, da je vidio fotografije koje su slali jedno drugom... Dalje ništa ne znam. Važno je samo da su djeca dobro, a kad će oni doći i da li će, ne znam", kaže Mujo.

I Anelova porodica kaže da nemaju nikakve informacije o tome da li će se osumnjičeni supružnici predati srpskoj policiji.

"Anela nema. On je pod zemljom, a o Muberi i Senadu niko ne želi da priča, ali svi čekaju da se predaju i da saznamo šta se zaista desilo", kaže Anelov rođak.

Anel je nestao ujutro, 23. juna, nakon što je porodici rekao da ide do grada. Pošto ga nije bilo cijelog dana, njegov otac Ahmo Papić je oko ponoći slučaj prijavio policiji, a dan kasnije je sinovo tijelo pronašao u šumi na starom putu koji vodi ka Muberinoj kući, piše Blic.

Anel je ubijen udarcima kamenom, a njegovo tijelo zatim je zatrpano granjem i zapaljeno.

Uviđaj je izvršila sjenička policija i forenzičke ekipe, koji su utvrdile da je Anel ubijen dan ranije i da su na mjestu zločina bili i Mubera i Senad. Iako se u prvi mah sumnjalo da je Senad ubica, policija ne isključuje mogućnost da je Anela ubila Mubera.

Za oboje je odmah raspisana potjernica, ali su oni, kako je utvrđeno pola sata poslije zločina, pobjegli iz Sjenice, a zatim i iz Srbije, vjeruje se u Njemačku.

 

(Izvor:radiosarajevo.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 05/07/2017 - 10:14

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top