Muhabet sa Razom, rođenom Cazinjankom: Ne stavljaj hidžab da bi udovoljila dečku

asd
Facebook stranica “Muhabet s Razom” svakodnevno ima sve više i više pratitelja. Njena autorica je Razija Čolaković iz Brčkog, a osim što se sjajno zabavlja sa svojim pratiteljima, mualima je, kolumnistica, spisateljica i majka dvoje djece.

Ono što je interesantno jeste da je Razija žena koja nosi hidžab, no to ne predstavlja problem da je prate osobe različitih vjerskih i nacionalnih pripadnosti. Kaže da se na “Muhabetu” okupljaju i borave ljudi s dušom, a duše kako kažu nemaju ni boju, ni vjeru, ni naciju.
 
Upravo se po društvenim mrežama dijele uvrede na račun Razije koja je na svom Instagram profilu komentarisala jedno od postavljenih pitanja.

Raza je, vjerovatno izazvani reakcijama javnosti na jučerašnji članak, objasnila svoj stav vezan za hidžab. Iako se u komentarima društvenih mreža ograđivala od bilo kakvog komentarisanja, pozivala na sabur i mir i nije željela dodatno objasniti situaciju u koju se postavila, Razija je sinoć na Instagram storyju prozvala ,,vjernike” kojima je održala predavanje vezano za nošenje hidžaba.

Image
egr