Muhamed Mizić vozi biciklistički maraton Bihać-Srebrenica u roku od 24 sata

Čin kojim će se Mizić zasigurno iskazati poštovanje i čast svim nastradalim žrtvama Srebrenice.

Već 14 godina se vozi biciklistički maraton Bihać-Srebrenica u organizaciji biciklističkog kluba "Limit“ iz Bihaća. Mizić je proteklih nekoliko godina vozio sa drugim kolegama. Standardno maraton traje u tri etape, Bihać – Jajce, Jajce – Sarajevo, Sarajevo – Srebrenica, a jednocifren je broj onih koji su ovaj maraton odvezli u roku od 24 sata. 

„Kad sam se odlučio na ovaj čin nisam imao odgovarajući cestovni bicikl. Zahvaljujući društvenim mrežama,  M-BIKE shop mi je ustupio biciklo s kojim sam krenuo u pripreme, a istim ću odvesti maraton. Pripremao sam se vozeći na cesti, a tokom obilnih kiša trening sam morao raditi u fitness centru Extreme Sport, smatram da je ovo ništa s obzirom koji je cilj." izjavio je Mizić. 

Planirani polazak iz Bihaća je u ponedjeljak, 9. jula u 18 sati, da bi se u utorak u susreo sa ostalim biciklistima maratona u Konjević Polju u 16 sati, te će svi zajedno ući u memorijalni centar Potočari. 

Za ovakav poduhvat je neophodno imati logistiku u automobilu, te će Muhameda pratiti prijatelj Dino Dervišević. 

Vožnja od 24 sata nije nimalo jednostavna i potreban je neophodan izvor energije za koji su se pobrinuli Elit Nutrition. 

„Neće biti lako, ali mislim da sam spreman. Imam veliku motivaciju i vjerujem da će iz tog razloga ipak biti lakše. Neizrecivo sam zahvalan organizatoru na riječima podrške, ali i porodici, kolegama s posla i prijateljima koji su na svojevrstan način podržali moju odluku.“ 

Tokom trajanja ultra maratona, Mizić će na stranicama https://www.facebook.com/mizigram/  i https://www.instagram.com/mizigram_muhamed_mizic/ izvještavati sa puta od Bihaća do Srebrenice.

 

 

mizić