Muhedin udavio Nerminu, pa onda sebi pucao u glavu

.
U neposrednoj blizini tijela pronađeno je vatreno oružje-pištolj

Kopirnica smrti

FOTO: AVAZ

Javnost u našoj zemlji, ali i regionu, je bila šokirana nakon vijesti da su u kopirnici u Zenici pronađena dva beživotna tijela. Prema nezvaničnim saznanjima, uzrok smrti ubijene Nermine je vjerovatno gušenje, odnosno da je vlasnik kopirnice Muhedin navodno udavio radnicu Nerminu, a nakon toga pucao sebi u glavu.

Ipak, sutra će biti poznati rezultati obdukcije, a bit će naložena i toksikološka vještačenja kako bi se otklonile i sumnje na trovanje.

 

Podsjećamo, MUP Zeničko-dobojskog kantona se oglasio nakon što su u fotokopirnici pronađena dva beživotna tijela.

- Dana 04.06.2022. godine, u 21,20 sati, Uprava policije MUP-ZDK je obaviještena da se u ulici Islambegovića put, Grad Zenica, u prostorijama fotokopirnice NO 8, nalaze dva beživotna tijela.

Odmah nakon prijave formirana je uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koja je pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca izašla na lice mjesta i izvršila uviđaj.

 

Provedenim uviđajnim radnjama potvrđen je identitet i utvrđeno je da se radi o tijelima B.M. rođen 1959.godine, iz Zenice te P.N., rođena 1968. godine, iz Zenice. Također, u neposrednoj blizini tijela pronađeno je vatreno oružje-pištolj.

Nakon izvršenog uviđaja, tijela su prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica radi vršenja obdukcije nakog čega će biti poznato više detalja o okolnostima koje su dovele do smrti navedenih lica.