MUP TK neće upotrebljavati silu na borcima ako blokiraju petlju Šićki Brod

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Husein Topčagić kazao je u razgovoru za Klix.ba kako tuzlanska policije neće upotrebljavati silu ukoliko bivši borci danas blokiraju petlju Šićki Brod u Tuzli.

"Kod nas se još uvijek ništa ne dešava. Imali smo najavu da bi moglo doći do blokade Šićke petlje. Nije riječ o zvaničnoj najavi organizatora, već o obavještajnim informacijama koje pratimo", rekao je Topčagić. 

On dodaje da Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nije upotrebljavalo silu ni kada je prošli put bila blokirana petlja Šićki Brod te da je neće upotrebljavati ni ovaj put. 

"Pratimo situaciju u cijeloj državi jer svi problemi boračke populacije nisu isključivo vezani za Vladu Tuzlanskog kantona. Očekujem da Vlada FBiH i Parlament FBiH napokon riješe problem demobilisanih boraca koji traje već dugo, odnosno da se zakon konačno stavi u proceduru", kazao je Topčagić. 

Još jednom ističe kako MUP TK ne želi upotrebljavati silu na boračkoj populaciji još jednom apelujući federalnim organima da riješe problem bivših boraca kako ne bi zbog toga ispaštali svi građani BiH.