MUP USK: Proteklog vikenda 23 saobraćajne nesreće, jedna osoba smrtno stradala!

Tokom proteklog vikenda na području USK evidentirane su 23 saobraćajne nesreće u kojima je jedno lice smrtno stradalo, a četiri  lakše povrijeđena.

Smrtni slučaj dogodio se na području grada Bihaća, dok su na području grada Cazina dva lica lakše povrijeđene, te na području općine Bosanski Petrovac i grada Bihaća po jedno lice lakše povrijeđeno, navedeno je u izvještaju o bezbjednosti saobraćaja  MUP-a USK.

Cazin- 9 saobraćajna nezgoda ( 2 lice zadobilo LTP)

Bihać- 5 saobraćajne nezgode ( 1 smrtno stradalo lice i 1 lice zadobilo LTP)

Velika Kladuša- 5 saobraćajne nezgode ( 1 lice zadobilo LTP)

Bužim- 2 saobraćajna nezgoda

Bosanski Petrovac- 1 saobraćajna nezgoda

Sanski Most- 1 saobraćajna nezgoda

Podsjećamo vozače, MUP USK je u petak saopćenjem obavijestio vozače na području USK da će dana 14. i 15. maja 2018. godine, na području Unsko-sanskog kantona, stučna institucija Institut za privredni inžinjering iz Zenice, ovlaštene stanice za tehnički pregled na području USK-a u suradnji sa Upravom policije MUP USK-a, provoditi preventivnu akciju provjere tehničke ispravnosti vozila.

Cilj ove preventivne provjere jeste da vozači i pravni subjekti u javnom prevozu povećaju svijest o važnosti tehničke ispravnosti vozila. Pregledi za sva ispravna vozila koja se upute na vanredni tehnički pregled su besplatna, dok vozila kod kojih se uoče tehničene neispravnosti, vozači odnosno vlasnik vozila će se sankcionisati u skladu sa Zakonom.