Muriz Memić traži da se Mektić uključi u slučaj

Muriz Memić, otac smrtno stradalog mladića Dženana Memića, uputio je danas pismo Draganu Mektiću, ministru sigurnosti BiH, tražeći ravnopravan tretman u rasvjetljavanju smrti njegovog sina i mladića Davida Dragičevića. 

- Prateći posljednje medijske informacije u vezi s događajem u Banjoj Luci, a u vezi smrti Davida Dragičevića, gdje ste se Vi aktivno uključili, s obećanjem da će se u potpunosti rasvijetliti navedeni događaj, tražim da se i slučaj Dženana Memića stavi u isti nivo Vašeg postupanja. Kao što znate, pred Kantonalnim sudom u Sarajevu vodi se krivični postupak, gdje su izvedeni novi dokazi vještaka mašinske, saobraćajne i medicinske struke, koji ukazuju na to da se u konkretnom slučaju dogodilo ubistvo moga sina, a ne da se, kako to tvrdi Tužilaštvo KS, dogodila saobraćajna nezgoda - naveo je u pismu Memić, koji otpočetka tvrdi da je njegov sin ubijen.  

Memić u pismu ministru napominje da već duži period ulaže napore da dokaže javnosti da su njegove tvrdnje istinite.

- Tražim od Vas da se aktivno uključite i da me primite u narednih sedam dana da bih Vam sa svih aspekata izložio svoje dokaze - naveo je Memić, koji nam je danas potvrdio da je i ranije od Mektića tražio da ga primi.