Muškarac (22) ‘poludio’ u praonici veša, pljuvao i maltretirao ljude, ozlijeđen i policajac

policija
Prometne policajce zaustavili su prolaznici na Griesplatzu oko 14 sati na Uskrs. Prolaznici su policiji prenijeli da se unutar i izvan prostora praonice nalazi agresivan muškarac koji pljuje i maltretira prisutne osobe.

 

Policajci su odmah došli u salon i nekoliko puta upozorili 22-godišnjaka da prestane s agresivnim ponašanjem. Unatoč zahtjevima, muškarac je nastavio narušavati javni red i mir. Zbog počinjenog upravnog prekršaja službenici su mu na licu mjesta napisali kaznu. Unatoč tome, Afganistanac nije prestao sa svojim ponašanjem. No, on je izašao iz praonice i nastavio maltretirati ljudi te se ponašati kao i prije.

Tada ga je policija privremeno uhitila s ciljem da ga odvedu na drugo mjesto, no u jednom trenutku, bar kako pišu lokalni mediji, mladić je izašao iz vozila, nakratko odšetao pa potom i razbio bočno staklo na policijskom vozilu, a policajac je zadobio lakše ozlijede glave.

Policijski službenici su potom uhitili osumnjičenog. Prilikom uhićenja se opirao udarcima rukama i nogama, te je vrijeđao i prijetio službenicima. čak i ubojstvom. Prilikom uhićenja, drugi policajac je zadobio ozljede oba stopala. Ozlijeđen je i 22-godišnji Afganistanac koji je razbio bočno staklo. Ozljede su mu dijagnosticirane kao lakše.

Daljnje istrage sada provodi kriminalistički odjel zapovjedništva gradske policije u Grazu. Međutim, to se u ovom trenutku pokazalo teškim. Osumnjičenik više nije spreman na suradnju. Razlog takvog ponašanja moglo bi biti i narušeno zdravlje. Državno odvjetništvo u Grazu naredilo je da se osumnjičenik primi u zatvor Graz-Jakomini.