Muškarac dobio 90 dana zatvora: Vozio sa 4,23 promila alkohola

.

Prekršajni sud donio je danas odluku koja je privukla pažnju javnosti – muškarcu koji je vozio sa 4,23 promila alkohola u organizmu izrečene su stroge kazne.

Prema saopćenju Policijske uprave Smederevo, vozaču je određena kazna zatvora u trajanju od 90 dana, novčana kazna, te mjera zabrane upravljanja vozilom kategorije B u trajanju od 12 mjeseci.

Muškarac je odmah nakon izricanja presude sproveden u Okružni zatvor. Sudija Prekršajnog suda je odluku donio nakon što je vozač prethodno sproveden po skraćenom postupku.

 

Ovaj slučaj nije ostao neprimećen ni u medijima. Saobraćajna policija u Smederevu zaustavila je juče vozača BMW-a u zoni Osnovne škole “Dositej Obradović” i isključila ga iz saobraćaja nakon što je utvrđeno da upravlja vozilom u stanju potpune alkoholisanosti.

 

Nakon alkotestiranja, utvrđeno je da je 38-godišnji vozač upravljao vozilom s visokih 4,23 promila alkohola u organizmu. Dodatnom provjerom, policija je otkrila da je riječ o vozaču kojem je već bila oduzeta vozačka dozvola zbog ranijih prekršaja.

Ova drastična situacija izazvala je osudu javnosti. Vožnja pod utjecajem alkohola predstavlja ozbiljan rizik za sigurnost svih učesnika u saobraćaju, a vozači koji se ponašaju na ovaj način ugrožavaju ne samo sebe, već i sve druge sudionike u saobraćaju.