Muškarac i djevojčica pojeli mozak ubijenog mladića

Policiji su tokom saslušanja, navodno, rekli da su pojeli mozak žrtve, jer u kući nije bilo ničega drugog za jelo

Novi slučaj kanibalizma potresao je Rusiju kad su u mjestu Novinki, nedaleko od Sankt Peterburga, uhašeni pedofil kanibal (22) i djevojčica od 12 godina. Oni su optuženi za ubistvo Aleksandra Popoviča (21), čije su tijelo potom isjekli na komade i pojeli mu mozak.

Neimenovani par, tvrdi izvor blizak istrazi, navodno je skuhao mozak Popoviča, a njegova odsječena glava pronađena je u rerni u kući u selu Novinka, gdje je žrtva živjela. Policiji su tokom saslušanja, navodno, rekli da su pojeli mozak žrtve, jer u kući nije bilo ničega drugog za jelo.

Za ubistvo i kanibalizam saznalo se tako što su komšije, kad su vidjele dim u kuhinji ubijenog, odmah pozvale Aleksandrovog brata i policiju. Aleksandrov brat potom je uz pomoć komšija razvalio vrata i ugledao raskomadano tijelo. Policija, koja je odmah došla na mjesto događaja, ubrzo je uhapsila ubice.

Iz policije kažu da je djevojčica 10 dana prije brutalnog zločina pobjegla iz svoje kuće u Sočiju da bi bila sa mladićem, a pretpostavlja se da su se upoznali putem interneta. Njihova povezanost sa žrtvom nije otkrivena. Mladić je zadržan u pritvoru i prijeti mu 15 godina robije, dok je maloljetna djevojčica predata Centru za socijalni rad.