Muškarac iz Hrvatske vozio 195 km/h i usmrtio dvije žene, evo na koliko je osuđen

hrvatska policija
Marin Kamenički nepravomoćno je osuđen na četiri i po godine zatvora zbog nesreće koju je izazvao u augustu 2018. godine u Hrvatskoj.


Usmrtio je dvije žene jureći u sportskom Mercedesu gotovo 200 kilometara na sat, prenosi index.hr.

Presudu je jutros objavila sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Irena Kvaternik nakon suđenja iza zatvorenih vrata dovršenog u svega sedam dana.

Kamenički nije bio na izricanju presude, a obzirom na to da mu je kazna manja od pet godina, pravomoćnost presude će čekati na slobodi.

Sudilo mu iza zatvorenih vrata jer je sutkinja prihvatila zahtjev odbrane koji je glasio da je riječ o mlađem punoljetniku čije će se okolnosti iz privatnog života iznositi tokom suđenja.

On je prema optužnici osumnjičen da je 23. augusta 2018. godine u 21:10 upravljao Mercedesom AMG Ilicom u smjeru zapada.

Tom prilikom se kretao brzinom od 195 kilometara na sat, iako je bio svjestan da je brzina ograničena na 50 kilometra na sat.

Zbog prevelike brzine kretanja, izgubio je kontrolu i udario u kamen, te se zarotirao i prešao u drugi smjer.

U nekontrolisanom kretanju vozilom je udario u Opel Astru u kojoj je na suvozačkom mjestu sjedila Nadica Hoflinger, koja je poginula do dolaska hitne pomoći.

U sudaru je poginula i Laura Stelio koja se nalazila na suvozačkom sjedalu Mercedesa, a koju je nakon ispadanja iz vozila udario Renault Clio.

Vozač Opela je zadobio teške i po život opasne povrede, te mu je život spašen doktorskom intervencijom.