Muškarac pretukao tri policajca

policija
Lički policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom iz Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, odnosno napada na policajce.

 

Muškarca se sumnjiči da je 09. marta 2023. godine u 16:10 uz državnu cestu broj 25, u mjestu Vidovac u Općini Karlobag, fizički napao trojicu policijskih službenika, pokušavajući ih spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije.

Policijski službenici su lakše ozlijeđeni, a osumnjičenik je uhićen, doveden pritvorskom nadzorniku te je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Protiv osumnjičenika su podneseni i optužni prijedlozi nadležnom sudu jer je 04. marta 2023. godine u 12:30 u Gospiću bez povoda i razloga vikao i galamio na 47-godišnjakinju i 44-godišnjaka iz Gospića.

Sumnjiči se da je počinio i prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja jer je 05. marta 2023. godine u 00:40 u Gospiću prišao 47-godišnjaku iz Gospića i iz jakne izvukao nož te je tako oružje kategorije D na javnom mjestu učinio vidljivim drugom građaninu kojeg je to uznemirilo, nakon čega se osumnjičenik udaljio.

Izvor: