Muškarac se predozirao spidom u kamp-prikolici Sulje Domca

Sarajevski policajci jučer ujutro zaprimili su dramatičan poziv Sulje Planje zvanog Suljo Domac, koji im je dobro poznat odranije, da se u kamp-prikolici u kojoj stanuje u ulici Sutjeska nalazi tijelo njegovog poznanika koji se predozirao drogom.

Istražitelji su odmah nakon Suljinog poziva otišli u pasaž zgrade gdje su ga zatekli izbezumljenog i uplakanog.

Image
Image
Image

Otišao na kafu

Suljo je nervozno hodao oko svoje kamp-prikolice i plačući govorio policajcima kako se radi o njegovom drugu, 32-godišnjem Emiru Zekoviću (32) zvanom Zeka, koji ga je posjetio preksinoć, ne sluteći da će ga iduće jutro naći mrtvog.

- Dovezao se autom kod mene u prikolicu, bio je nadrogiran... U autu je povukao jednu čizu i zamolio me da malo legne, odmori. Nisam imao ništa protiv pa sam mu rekao da prenoći tu. Uzeli smo dva piva. Vidio sam da ima pištolj, mislim da je Glock nosio u torbici. Vrtio ga je i pokazivao mi - priča nam kroz suze Suljo.

On nam je rekao kako je njegova prikolica mala, zbog čega nisu mogli obojica spavati u njoj, tako da je, kako nam je govorio, otišao do obližnje slastičarnice da popije kafu dok je Zeković ostao spavati.

- Vratio sam se ujutro u prikolicu, a Zeka se nije pomjerao. Bio je ukočen i modar. Pozlilo mi je kad sam ga vidio. Hitna pomoć mi je dala injekciju da se smirim. Zašto mu nisam rekao da prenoći u autu? Sad će mi policija sve uzeti. I parking i prikolicu, neću imati gdje djecu dovesti! Stanari svakako pišu peticije da se maknem s parkinga. Ovo mi nije trebalo, moja prikolica kao da je apartman za smrt, a ja sam im svima govorio da je spid zlo i da će poludjeti od njega. Nosio me je kad sam bio u kolicima - žalio nam se plačući Suljo.

Poruke u telefonu

Za vrijeme uviđaja Suljo je sumanuto hodao po parkingu govoreći da će on ispasti kriv za Zekovićevu smrt, jer je umro u njegovoj prikolici. Govorio je policajcima da uzmu Zekovićev telefon kako bi iz njegovih poziva i poruka saznali s kim je provodio vrijeme i šta je sve tačno konzumirao od narkotika prije nego što je došao u njegovu kamp-prikolicu.

- Znam da je uzimao i suboxone i metadon... Ma svašta, to je bio miks svega - govorio je nervozno Suljo.

Kako saznajemo, Zeković se predozirao spidom. Na mjesto događaja, koje su osiguravali policajci, stigao je i mrtvozornik. Zekovićevo tijelo prebačeno je u mrtvačnicu radi obdukcije. Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, sumnja se da je u grad pristigla pošiljka jakog i prljavog spida te da je ovo treće predoziranje u posljednjih pet mjeseci

Ranija hapšenja

Suljo Planja dobro je poznat sarajevskoj policiji po raznim krivičnim djelima. Hapšen je više puta zbog droge, nanošenja teških povreda, pucnjava, tuča... Prije tri godine vozilom ga je pokušao ubiti Eldin Mulić u ulici Koševo.