Muškarac u Crnoj Gori pokušao da se ukrca na trajekt u pokretu: Automobil zamalo upao u more

.

Prema navodima očevidaca, vozač se, turirajući automobil, zaletio i pokušao da se ukrca na krmenu rampu trajekta

Na trajektnom pristaništu u Lepetanima, u Crnoj Gori došlo je do incidenta u kojem je vozač automobila beogradskih tablica, umalo upao u more, pokušavajući da se po svaku cijenu, ukrca na trajekt "Trideseti avgust".

Prema navodima očevidaca, vozač se, turirajući automobil, zaletio i pokušao da se ukrca na krmenu rampu trajekta, iako je brod koji je bio pun drugih automobila već bio započeo manevar isplovljenja.

Redari ga upozorili

Vozač je to, navodno, uradio uprkos tome što su ga redari Morskog Dobra koji regulišu saobraćaj na pristaništu i ukrcaj na trajekte, upozorili da je ukrcaj na "Trideseti avgust" završen i da će morati da sačeka drugi trajekt da bi prešao u Kamenare, pišu Vijesti.

Međutim, čim su redari okrenuli leđa, vozač se zaletio automobilom prema ukrcajnoj rampi trajekta iako se brod u tom trenutku, već bio počeo odvajati od obale.

Spriječio pad automobila

Samo je brza reakcija kapetana trajekta koji je odmah zavozio krmom i tako prekinuo manevar isplovljenja broda, spriječio da automobil upadne u more, već je vozilo ostalo da visi, oslonivši se prednjim krajem o ukrcajnu rampu trajekta.

Portal CdM navodi da je automobil udario prednjim dijelom zbog loše postavljenog prilaza i tako se zaglavio.

Na sreću u ovom incidentu nije niko povrijeđen i pričinjena je samo zanemarljiva materijalna šteta.