Mustafa Ružnić uzvratio Hamdiji Abdiću: Vaše ratne zasluge su ponos Krajine, ali one nemaju nikakve veze sa današnjim problemima

mustafa
Nakon što je na svome Facebook profilu Hamdija Abdić odgovorio premijeru Unsko-sanskog kantona, Mustafi Ružniću na otvoreno pismo u kojem je Ružnić pozvao predstavnike vlasti iz USK da se odluče na čijoj su strani, uslijedio je odgovor Ružnića.

Da se prisjetimo, Mustafa Ružnić je danas poslao otvoreno pismo u kojem je pozvao predstavnike vlasti iz USK, posebno Hamdiju Abdića, Huseina Rošića i Šemsudina Dedića da se odluče na čijoj su strani. U ovom pismu, koje je uslijedilo nakon što je na vanrednoj sjednici Vijeća ministara donijeta odluka da se migranti sa Lipe premjeste u Biru, a čemu se usprotivilia vlast Kantona i grada Bihaća, Ružnić je istakao da se sprema hapšenje njega i gradonačelnika grada Bihaća Šuhreta Fazlića, kako bi se na taj način otvorio put smještanja migranata u Biru.

Objavu premijera Unsko-sanskog kantona, Mustafe Ružnića prenosimo u cjelosti:

Poštovani komandante,

po dužini teksta s kojim ste mi odgovorili vidim da ste opušteni na Bjelašnici, da vam je lijepo i da imate vremena zbog čega mi je drago. Pred Birom je hladno, kao i na Lipi pa ću ja vama odgovoriti znatno kraće. Vi jeste naš proslavljeni komandant i vaše ratne zasluge su ponos Krajine, ali one nemaju nikakve veze sa današnjim problemima građana Unsko- sanskog kantona i potpuno je suvišno dovoditi u vezu te dvije stvari.

Vaš ratni doprinos odbrani je potvrđen i najvišim priznanjima i novčanim naknadama i dodjelom stanova i poslovnih prostora i društvenim ugledom i političkom pozicijom.Da zaključim Vi ste to dobro naplatili što se nemoze reći i za vaše saborce. Oni su izgleda gelere pokupili. Rat je trajao 4 godine, a u miru živimo već 25 godina.

Ja vas kao komandanta i prijatelja iskreno volim, poštujem i uvijek će biti tako ali sada morate dopustiti i drugim generacijama da žive i morate učestvovati u rješavanju sadašnjih problema bez beskonačnog nabrajanja svojih ratnih zasluga.

Bihać i Krajina su više od tri godine izloženi svim mogućim pritiscima, više puta prevareni i iznevjereni, a moja odgovornost je da stanem uz svoj narod i pozovem opet sve vas da iskoristite svoje političke pozicije i opravdate povjerenje svojih sugrađana. To se radi danas i tiče se budućnosti, a nema nikakve veze s događajima od prije 25 godina.

Opredijeli se jesil uz narod Bihaća i Krajine ili uz Selmu Cikotica i njegove sramne odluke