Mustafa Ružnić: Vakcine za građane još nisu ni na vidiku

.
Ovo je još jedan dan kojeg se lično sramim i molim Boga da napokon pokrenemo točak promjena, poručio je Ružnić

Premijer USK Mustafa Ružnić kazao je da nisu bili u prilici da učerstvuju na press konferenciji nakon današnjeg sastanka u Vladi FBiH.

 

-Ovo je zemlja apsurda i nažalost, velikih nepravdi. Nakon što nam je naša državna vlast nametnula vakcinu poklonjenu od naših dušmana čiji je rok za upotrebu do pred kraj tekućeg mjeseca, još je poraznija činjenica koju smo danas saznali, a to je da Predsjedništvo i Vijeće ministara i dalje nisu napravili ni jedan korak u procesu nabave vakcina i da je tek danas formirano tijelo koje će se baviti ovim pitanjem samo za područje Federacije BiH – istakao je Ružnić.

Nažalost, ovo je još jedan dan kojeg se lično sramim i molim Boga da napokon pokrenemo točak promjena koje će nas spasiti ovakvih trenutaka za sva vremena, a u međuvremenu s pandemijom se nastavljaju boriti niži nivoi vlasti i lokalne zajednice onako kako znaju i umiju. Možemo samo računati na odgovornost građana i strpljivo podnošenje mjera zaštite jer drugih mehanizama nemamo – poručio je Ružnić.

Izvor: