MUŽ JE MJESECIMA TROVAO, NA KRAJU JE UBIO CIJANIDOM

ubica
Zubar James Toliver Craig iz Colorada optužen je za ubistvo svoje 43-godišnje supruge Angele Craig, koja je kasnije preminula u bolnici.

Samo dva dana prije ženine smrti, tražio je otrove koji bi mogli da ubiju osobu bez otkrivanja i naručio je kanister toksičnog kalijum-cijanida u svoju kancelariju.

Craig je namjeravao da „počne novi život“ sa svojom ljubavnicom.

Angela Craig prebačena je u bolnicu nakon što se žalila na vrtoglavicu i glavobolju, ali joj se stanje naglo pogoršavalo i stavljena je na respirator sve do nedjelje, kada je isključena sa aparata za održavanje života.

Istražitelji tvrde da je Craig dovezao svoju ljubavnicu, koja je ortodont iz Texasa u Denver dok mu je supruga umirala u bolnici.

U nizu mailova koje su pregledali istražitelji, ubica je napravio planove za putovanje da ga njegova ljubavnica posjećuje na datume koji su se podudarali sa Angelinim hospitalizacijama.

Početkom marta, kada je Angela počela da ispoljava simptome i prvi put otišla u bolnicu, u poruci svom mužu je navela da se „osjeća drogirano“. Policija vjeruje da je tada bila otrovana arsenom.

U izjavi se dalje tvrdi da je zubar koristio kompjuter u svojoj ordinaciji da bi pretražio koliko je arsena potrebno da se ubije osoba i da je naručio arsen, cijanid i oleandrin – tri smrtonosne hemikalije.

Craig je navodno imao problematičan brak sa Angelom, imao je više afera sa nekoliko žena, bio je zavisan od pornografije još kao tinejdžer.